Hírek

Megoldások »
Termékek »
Esettanulmányok »
Hírek »

A QFI kvantum képzettségfa

Kutatás
2022.07.13. 11:41

A Quantum Flagship Initiative (QFI) kezdeményezés egyik legizgalmasabb területe a kvantum szakmával kapcsolatos képzettségek rendszerének kialakítása, mely feladat ellátásáért a European Competence Framework for Quantum Technologies a felelős. Tovább »

i2: adattárolás és elemzés hatékonyan

Kutatás
2022.07.13. 09:43

Az i2 iBase és az i2 Analyst’s Notebook a legmegbízhatóbb felderítő-elemző platform, az i2 alapszoftverei. Míg előbbi a nagy volumenű adattárolást teszi lehetővé, utóbbi az elemzésnek és vizualizációnak teremt hátteret. Összegyűjtöttük, mit kell tudni róluk! Tovább »

Adatbányászat: az adatokban rejlő erő

Kutatás
2022.07.11. 01:50

Az adatok korában nem az a kérdés, hogy valamiről megfelelő mennyiségű adattal rendelkezünk-e, hanem az, hogy be tudjuk-e mindezt fogadni és képesek vagyunk-e a megfelelő módon feldolgozni, értelmezni, vagyis tudunk-e információt csiholni az adatokból. Az adatbányászat az információkinyerés eszköze. Tovább »

Ilyen volt a dataSTREAM 2022

Rendezvény
2022.06.09. 01:52

ADATELEMZÉS A SZUPERSZÁMÍTÓGÉPEK KORÁBAN? Három évnyi kihagyás után idén májusban ismét megrendezésre került az iparág trendjeit, újításait bemutató szakmai konferenciánk, amelynek helyszínét idén a CEU Nádor utcai épülete szolgáltatta. A konferencia témája a szuperszámítógépek köré épült. A résztvevők színvonalas előadások során kaphattak választ többek közt olyan kérdésekre, minthogy mikre alkalmazhatóak a kivételesen nagy számítási kapacitással rendelkező rendszerek, vajon meddig lehet még teljesítményüket fokozni, vagy hogy éppen hogyan változtatják meg az adattudósok életét a szuperszámítógépek. Tovább »

conTEXT 2021 Beszámoló

Rendezvény
2021.11.15. 10:21

A 2020-as pandémiás kényszerszünet után a Clementine idén novemberben ismét élőben várta az adattudomány és szövegbányászat iránt érdeklődő közönséget. A korábbi conTEXT konferenciákhoz hasonlóan az idei rendezvénynek is a CEU Nádor utcai épülete szolgáltatta az eseményhez méltó helyszínt. Tovább »