Oktatás és rendezvények

A Clementine széleskörű tanulási lehetőségeket biztosít ügyfeleinek. A képzési rendszer nagyobb részét a statisztikai és adatbányászati tanfolyamaink teszik ki, melyek során magabiztos gyakorlati tudás szerezhető az IBM SPSS szoftvercsalád használatában. Számos üzleti problémára kínálunk megoldást ezen kurzusok során, emellett azonban további téma- és üzletág-specifikus workshopok, illetve ingyenes bemutató szemináriumok is az érdeklődők rendelkezésére állnak. Rendezvényeinkkel különböző célközönséget szólítunk meg. Szokásos éves konferenciáink, a dataSTREAM és a conTEXT az üzleti élet szereplőinek szól, viszont nagy hangsúlyt fektetünk a felsőoktatással történő együttműködésre is – számukra rendezzük a Nyári Iskolát, valamint a co-working irodákban évente 6 alkalommal megtartott meet-up eseményeinket.

Adatbányászati tanfolyamaink az IBM SPSS Modeler használatára épülnek, annak haladó szintű ismeretét nyújtják a jelentkezők számára. Elemző kollégáink kimagasló elméleti és nap mint nap használt gyakorlati tudása biztosítja a képzések magas színvonalát és hétköznapi hasznosíthatóságát iparágtól függetlenül.

Egyaránt várjuk üzleti, magán, kutatási és oktatási felhasználókat is kezdő, haladó és professzionális szintű kurzusainkon, iparágtól függetlenül.

Bevezetés az SPSS Modelerbe »

Kezdő, az SPSS Modelerről csekély ismerettel rendelkező elemzők számára a kurzus nagyszerű alkalom a világ vezető adatbányász szoftverével történő megismerkedéshez. A Clementine szakértői által tartott tanfolyamon Ön megismeri az SPSS Modelerrel történő adatelemzés előnyeit és képes lesz egyszerűbb feladatok végrehajtására is.

Adattranszformációk SPSS-ben »

A tanfolyam az IBM SPSS Modeler szoftver használatával kapcsolatosan csekély ismerettel rendelkezők számára mutatja meg, hogy az adatok elemzéshez történő előkészítésének módszertanát, valamint demonstrálja a minőségi adatállománnyal végzett munka hatékonyságát, eredményességét

R-integráció SPSS Modelerben »

A tanfolyam az IBM SPSS Modelert haladó szinten használó elemzők vagy informatikusok számára nyújt információt a nyílt forráskodú R programozási környezet és az IBM SPSS Modeler együttműködési lehetőségeiről, script-ek futtatásáról.

Automatizálás SPSS Modelerben »

A tanfolyam egyszerre hivatott informatikusoknak, elemzőknek megtanítani az SPSS Modeler automatizálási lehetőségeivel együtt járó előnyöket, valamint a Python programnyelv használatának módszertanát az SPSS Modelerben.

Ügyfélérték-számítás SPSS-ben »

A tanfolyamon a résztvevők a korábbi ügyfél-, ügylet- és viselkedési adatok alapján prediktív eljárásokkal különböző viselkedési modelleket alkotni képes szoftver működését sajátíthatják el mind elméleti, mind gyakorlati síkon.

Haladó modellezés Modelerben »

A kifejezetten elemzők számára összeállított tematikájú tanfolyam keretén belül a Clementine szakértői megtanítják az SPSS Modeler tanuló algoritmusainak működését, ill. azok használatát bizonyos üzleti kihívások megválaszolásában.

Adatvizualizáció Modelerrel »

A Clementine Bevezetés az SPSS Modelerbe című tanfolyam ismeretanyagának elsajátításával rendelkező elemzők számára a kurzus nagyszerű alkalom a világ vezető adatbányász szoftverének mélyebb megismerésére. A Clementine szakértői által tartott tanfolyamon Ön megismeri az SPSS Modelerrel történő adatvizualizáció előnyeit és képes lesz egyszerűbb feladatok végrehajtására is.

Klaszterezés SPSS Modelerrel »

A Clementine Bevezetés az SPSS Modelerbe című tanfolyam ismeretanyagának elsajátításával rendelkező elemzők számára a kurzus nagyszerű alkalom a világ vezető adatbányász szoftverének mélyebb megismerésére. A Clementine szakértői által tartott tanfolyamon Ön megismeri az SPSS Modelerrel történő klaszterezés előnyeit és képes lesz egyszerűbb feladatok végrehajtására is.

Minden hónapban megrendezzük ingyenes bemutató szemináriumainkat, melyeken közelebbről is megismerkedhet az IBM SPSS termékekkel. Tapasztalt szakértőink érdekes példákon keresztül mutatják be a szoftverek alkalmazási területeit, tulajdonságait, használatát és alkalmazásának előnyeit egy kötetlen, személyes hangvételű előadás keretein belül.

SPSS Modeler »

Ingyenes bemutató szemináriumunkon megismerkedhet az IBM SPSS Modeler használatával, alkalmazási területeivel.

SPSS Text Analytics »

Ingyenes bemutató szemináriumunkon megismerkedhet az IBM SPSS Text Analytics használatával, alkalmazási területeivel.

SPSS Statistics »

Ingyenes bemutató szemináriumunkon megismerkedhet az IBM SPSS Statistics használatával, alkalmazási területeivel.

i2: A felderítés eszköze »

Ingyenes bemutató szemináriumunkon megismerkedhet az IBM i2 szoftver használatával, alkalmazási területeivel.

Új verzió bemutató »

Megjelent az SPSS Modeler legfrissebb, 18.2-es verziója!

Szakértőink tematikus workshopok keretén belül mutatják be az egyes iparágak specifikus adatelemzési módszereit, mint például a hitelkockázat kezelés vagy az orvosi statisztikai elemzések.

Hitelkockázat kezelés »

A bankoknak egyre szigorodó kockázatkezelési szabályoknak kell megfelelniük, és a Basel II-III rendszer minimum tőkekövetelmény számítások jelentős részéhez elengedhetetlen komplex matematikai-statisztikai módszerek használata. Szakértőink több különböző pénzintézetnél támogatták a kockázatkezelési modellek kialakítását és bevezetését, valamint az ott dolgozó szakértők képzését.

Orvosi statisztikai elemzések »

Rendszeresen vagy alkalmanként szüksége van adatai elemzésére és szeretné önállóan, magabiztosan alkalmazni az évekkel korábban tanult statisztikai módszereket? Vegyen részt képzésünkön és megtanítjuk a talán legszélesebb körben használt és legkönnyebben használható statisztikai programcsomag, az SPSS Statistics használatára!

Clementine saját rendezvények, konferenciák

dataSTREAM »

Az adatbányászat hazai piacának kiemelkedő szereplője, a Clementine minden évben megrendezi a tudományág magas színvonalú szakmai konferenciáját. Az iparági trendeket, újításokat és saját termékeket is bemutató eseményen minden alkalommal számos érdekesség, adatokkal való üzleti folyamat és működési modell is bemutatásra kerül.

SPSS Nyári Iskola »

Az idén 11 éves SPSS Nyári Iskola 2019. július 8 és 12. között várja a data science, az adatbányászat, a szöveganalitika és a statisztika iránt érdeklődőket Veszprémben!

conTEXT 2021 »

Transzformerek, pénzmosás, szöveganalitika.

meetup »

A Clementine által időszakosan rendezett adattudományi meetuprendezvényeken a szakma jelen és jövő generációját képező szakemberek, érdeklődők találkoznak. A rövid, egy-egy konkrét téma köré szerveződő előadások elsődleges célja, hogy bemutassák a data science termékek és megoldások gyakorlati hasznosításának lehetőségeit.

Újdonságok az SPSS háza táján »

Megjelent az SPSS Statistics legfrissebb, 28.0 verziója!

Statisztikai tanfolyamaink az IBM SPSS Statistics használatára épülnek, annak haladó szintű ismeretét nyújtják a jelentkezők számára. Elemző kollégáink kimagasló elméleti és nap mint nap használt gyakorlati tudása biztosítja a képzések magas színvonalát és hétköznapi hasznosíthatóságát iparágtól függetlenül.

Egyaránt örömmel fogadunk jelentkezőket az üzleti, magán vagy akadémiai szférából is! Kurzusaink között a kezdő, haladó és professzionális szintű felhasználók egyaránt megtalálhatják a nekik legjobban megfelelőt.

Azok számára, akik még csak ismerkednek a statisztikával és a Statistics-szel, ám rendelkeznek alapvető irodai informatikai jártassággal, javasoljuk a bevezető kurzus elvégzését, amely megbízható és szilárd alapot nyújt az önálló munkavégzéshez és a további tanfolyamokon megszerezhető magasabb szintű ismeretanyag elsajátításához is.

Gyakorlott elemzőknek, a munkájuk során a Statistics-et már magabiztosan kezelő jelentkezőknek ajánljuk haladó kurzusainkat, amelyek tematikáját a mindennapos használat alapján állítottuk össze, hogy kézzelfogható segítséget nyújtson az üzleti kihívások hatékony kezelésében és megoldásában.

Amennyiben egyik képzés sem felel meg az Ön vagy kollégái érdeklődésének, keressen minket elérhetőségeinken, és kellő jelentkező esetén egyedi tanrendben, egyedi tematikájú oktatást szervezünk önnek akár a munkahelyén is.

Bevezető az SPSS Statistics-be »

Kezdő, az SPSS Statistics-ről csekély ismerettel rendelkező elemzők számára a kurzus nagyszerű alkalom a világ vezető statisztikai szoftverével történő megismerkedéshez. A Clementine szakértői által tartott tanfolyamon Ön megismeri az SPSS Statistics-szel történő munkavégzés előnyeit és képes lesz egyszerűbb feladatok végrehajtására is.

Klasszifikáció SPSS Statistics »

A Clementine tanfolyama a középhaladó szintű IBM SPSS Statistics felhasználók számára a szoftver és annak komponensei által kínált klasszifikációs eljárások módszertanát oktatja.

Hatékony adatkezelés »

A Clementine tanfolyamán a résztvevők az SPSS Statistics szoftverrel történő hatékony adatkezelés technikáját sajátíthatják el. A kurzus célja a nagyobb adattömegekkel végzendő repetitív-jellegű munkafolyamatok meggyorsítása, a program-, valamint az előállított eredmények magabiztos kezelése.

Táblázatok mindenütt »

A tanfolyam az IBM SPSS Statistics szoftvert alapszinten jól ismerő elemzők számára nyújt további gyakorlati ismereteket a termék által kínált grafikai megoldásokról, ill. annak statisztikai eszköztáráról.

Automatizálás SPSS Statistics »

A tanfolyam az SPSS Statistics által kínált automatizálási funkciók hatékony alkalmazását tanítja meg a jó alapszintű ismeretekkel rendelkező elemzők számára. A résztvevők megismerkednek többek között a szintaktika üzemmód haladó szintű használatával, SPSS Statistics makrók készítésével, az egyszerűbb adatleválogatásokkal, standard riportokkal, elemzések automatizált futtatásával.

Korreláció alapú eljárások »

A Clementine tanfolyama a középhaladó szintű IBM SPSS Statistics felhasználók számára a szoftver és annak komponensei által kínált korrelációs eljárások módszertanát oktatja.

A kapcsolati hálókhoz, hívásrekordokhoz, mobiltelefon hívásadatokhoz, pénzügyi tranzakciókhoz hasonló hálózatokat alkotó adatoknak a megfelelő rendszerezése és vizualizációja elengedhetetlen az entitások és a közöttük lévő interakciók valós természetének feltárásában és elemzésében. Hálózat-elemzési tanfolyamaink során ezen kapcsolatrendszerek feltérképezése kerül a középpontba.

i2: Hálózatok és felderítés »

A Clementine i2 hálózatazonosítási és felderítéssel foglalkozó képzésén a kapcsolatrendszerek áttekinthető ábrázolását, a komplex adatok közötti könnyebb eligazodást, a hálózatok kulcsfontosságú tagjainak, valamint a központi szereplők feltérképezését segítő szoftver használatát tanulhatják meg a munkájuk során első sorban a csalásfelderítéssel foglalkozó résztvevők.

A szövegbányászat tanfolyamaink az SPSS Modeler Text Analytics moduljának használatára épülnek. A szöveganalitikai megoldások lehetővé teszi a vállalatok számára a szövegekből történő strukturálatlan adatok feltárását, úgy ahogy azt az adatbányászat teszi strukturált adatok esetén. Segítségével rejtett mintázatok, kapcsolatok és trendek fedezhetők fel a szövegben.

A vállalkozásoknál fellelhető információk 85%-a nyers szöveges állományok formájában áll rendelkezésre. Az ilyen óriási méretű információ- és adathalmazok kezelése csupán emberi erőforrás felhasználásával lehetetlen vagy legalábbis lassú és költséges lenne. A mai telített és egyre élesebb versenyhelyzetet teremtő piacon elengedhetetlen az információ, így a szöveges állományokból történő ismeret minél hatékonyabb kinyerése. A szövegbányászati eszközök alkalmazása jelentős üzleti előnyhöz juttathatja a vállalkozásokat, hiszen döntéseiket nem csak hagyományos numerikus alapú adatokra alapozva hozzák meg.

Bevezetés a Text Analytics-be »

A tanfolyam az IBM SPSS Modeler szoftver alapjait ismerők számára kínál tanulási lehetőséget a szövegbányászat területén. A szövegek strukturál, elemzésre alkalmas adatokká történő alakításának technikája mellett a résztvevők megtanulhatják a szótárak-, mintázatok-, és modellek létrehozásának módszerét is.

Webes véleményezés »

A Clementine tanfolyamán az IBM SPSS Modeler-t alapszinten jól ismerő elemzők megtanulhatják, miként lehet az online felületeken strukturálatlan adat formájában elérhető szövegekből feldolgozható, értékes információt tartalmazó elemzéseket előállítani. A kurzus során használt szoftverek: SPSS Text Analytics, CLEMTEXT, SPSS Modeler.